Overslaan en naar de inhoud gaan

Topkenmerken voor uitstekende prestaties

De fabriek van Betap is volledig uitgerust voor elke stap van het productieproces en maakt gebruik van baanbrekende apparatuur en innovatieve technieken. Dankzij onze focus op duurzaamheid en prestaties staat BLOQ synoniem voor tapijttegels van premiumkwaliteit. Ontdek hier de tien topkenmerken van onze producten.

01

Doorsnede van een BLOQ-tegel

Onze tegels worden van rug tot pool uitsluitend geproduceerd met grondstoffen van de hoogste kwaliteit. Het vlies uit glasvezel tussen de rug en de band zorgt voor een uitstekende dimensionele stabiliteit van ≤ 0,2% en voorkomt opkrullende randen.

Afbeelding
schema tekening bloq
02

Duurzame kwaliteit

Dankzij onze focus op duurzaamheid gaan de BLOQ-tapijttegels jarenlang mee. Ze vallen onder de projectklasse 33 EN 1307 ('commercial heavy'), slijten niet bij intensief gebruik van stoelen met zwenkwieltjes (EN 985) en ze zijn uitermate kleurvast bij lichtinvloeden (EN ISO 105-B02).

Afbeelding
perf 02
03

In oplossing gekleurd premiumgaren

De BLOQ-garens worden gekleurd in een oplossing, wat betekent dat het kleurpigment al vroeg in het extrusieproces wordt toegevoegd. Garens die op deze manier worden gekleurd, behouden hun kleur beter onder invloed van licht en vloeistoffen, zijn eenvoudiger te reinigen en te onderhouden en zijn bestand tegen bleekmiddelen. Ze hebben bovendien een grotere kleurconsistentie, omdat de volledige batch hetzelfde kleuringsproces ondergaat.

BLOQ gebruikt 100% Polyamide 6 Solution Dyed Nylon van Aquafil, een toonaangevende leverancier voor tapijtfabrikanten met meer dan 50 jaar ervaring.

Afbeelding
zoals bij een wortel-kleur-bloq
04

Bitback

Voor de rug van onze tegels gebruiken we Bitback of gemodificeerd bitumen, dat voor 70% bestaat uit gerecycleerde materialen en bekendstaat om zijn uitstekende akoestische eigenschappen. Zo zijn onze tegels niet alleen duurzaam, maar tillen ze ook uw comfort naar een hoger niveau!

Afbeelding
kalksteen bloq
05

Geluids- absorberend

Onze tapijttegels zorgen niet alleen voor een optimale geluidsabsorptie en -isolatie, maar beperken ook het impactlawaai. Het resultaat is een uitstekende akoestiek op uw etage én op alle aanpalende verdiepingen.

Afbeelding
bloq geluid
06

Harmonie

Het design van onze tapijttegels is gebaseerd op één kleurenfamilie, wat betekent dat dezelfde kleuren terugkomen in verschillende collecties. Zo kunt u onze producten naar hartenlust combineren, maar blijft het geheel mooi in evenwicht.

Afbeelding
one_family
07

Kamerbrede look

De BLOQ-tapijttegels worden versneden met ultramoderne snijmachines. Een groot mes in de vorm van een vierkant snijdt of duwt de tegels uit een groot tapijtvel met rug. Zo zijn alle tegels precies even groot en hebben ze een onberispelijke vorm met gladde zomen. Omdat er geen rafelige randen te zien zijn, lijkt het resultaat op kamerbreed tapijt.

Afbeelding
Performance 07
08

Uitstekende brand- bestendigheid

Onze tegels hebben een uitstekende brandbestendigheid. In de tests volgens EN 13501-1 behaalden ze een score van Bfl-s1 – de hoogst mogelijke score voor tapijten.

Afbeelding
02
09

Twee vormen

De BLOQ-tapijttegels bestaan in twee vormen. We hebben 8 vierkante designs van 50 x 50 cm en 1 rechthoekig design van 25 x 100 cm.

Afbeelding
tegels grootte bloq
10

Lange levensduur

Onze duurzame tapijttegels danken hun lange levensduur aan de in een oplossing gekleurde garens, de hoogwaardige kwaliteit en de goede onderhoudsprogramma's, waarmee ze voldoen aan klasse 33 van de EN 1307-norm.

Afbeelding
10 Long warranty

120,000

VIERKANTE METER
zo groot is de productiezone van Betap

tekening gebouw

200+

WERKNEMERS
vormen samen een innovatief familiebedrijf

kader people
Aquafil map

Nauwkeurige resultaten, snelle levering, duurzame productie

 • Nauwkeurige resultaten
  De ultramoderne fabriek van Betap draait grotendeels op automatische processen, 6 dagen per week en 24 uur per dag. Onze productie is bijzonder accuraat: waar manuele aanpassingen ruimte laten voor een afwijking van 5-9%, hebben wij een afwijkingsratio van minder dan 1%.
   
 • Snelle levering
  Elke BLOQ-tapijttegel wordt lokaal geproduceerd. In combinatie met onze permanente stock kunnen we dan ook een snelle levering garanderen.
   
 • Circulair systeem
  Door onze garens intern te produceren en volledig recycleerbare grondstoffen te gebruiken zijn we erin geslaagd om een circulair systeem op te zetten.

 

rolletjes

We hebben heel wat te vertellen!

Wilt u graag meer weten over de BLOQ-tapijttegels?
Wij gidsen u met plezier door onze collecties.