Overslaan en naar de inhoud gaan

Plaatsingsgids voor BLOQ-tapijttegels

Volg onderstaande instructies voor een vlotte plaatsing.

1 Controleer uw bestelling zorgvuldig bij ontvangst

BLOQ garandeert producten van topkwaliteit. Niettemin raden we aan om uw bestelling bij ontvangst te controleren op mogelijke defecten of ontbrekende items. Controleer of het product, de kleur, de afmetingen en de hoeveelheid overeenstemmen met uw bestelling.

Thoroughly check your received goods
2 Bereid de ruimte voor
Omgeving en temperatuur

Onze tapijttegels moeten voorafgaand aan de plaatsing minstens 24 uur acclimatiseren. Het moet minstens 15 °C zijn in de kamer, met een relatieve luchtvochtigheid van maximaal 60%. Op vloerniveau moet het minstens 10 °C zijn.

02
Ondergrond

De ondergrond voor de tapijttegels moet niet alleen effen en stabiel zijn, maar ook schoon en droog. Houd rekening met een vochtigheidsgraad van maximaal 5% voor de vloer.

plamuur
Vloerverwarming

Onze tapijttegels zijn geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming, op voorwaarde dat de temperatuur niet hoger wordt dan 28 °C. Zet de vloerverwarming 48 uur uit na het plaatsen van de tegels en overschrijdt nooit de maximumtemperatuur van 28 °C.

04
3 Plaatsingsinstructies

Gelijkmatige kleurverdeling

Elke doos is voorzien van de productnaam, de kleur en het lotnummer. Leg altijd tegels van dezelfde batch langs elkaar voor een gelijkmatige kleurverdeling over de vloer.

03

Hechting

De tapijttegels worden gelegd op een antisliplaag of een semipermanente lijmlaag met permanent kleefeffect zonder uitharding. Zo kunnen de tegels makkelijk worden verplaatst of verwijderd wanneer nodig.

verven
Poolrichting

Op de achterkant van elke tegel staat een pijl die de poolrichting aangeeft. Voor sommige collecties moet deze poolrichting worden gerespecteerd om het gewenste patroon te bekomen. De plaatsingsmethode voor elk patroon wordt uitgelegd in de bijbehorende technische fiche. Er zijn vier soorten patronen:

Monolithic

Monolithisch:
voor een uniform effect

Brick

Baksteen:
horizontale rijen

Quarter turn

Kwartdraai:
voor een schaakbordpatroon

Ashlar

Natuursteen:
verticale rijen

!!! Controleer het resultaat regelmatig tijdens het plaatsen

Leg eerst 100 m2 tegels en controleer of alles er goed uitziet. Merkt u een defect of afwijking op in de kleur of het patroon? Stop dan even met de plaatsing en neem contact met ons op.

4 Bescherm de tegels tijdens bouwwerken

Zijn er nog bouwwerken bezig in de ruimte? Bescherm de tapijttegels dan tegen vuil, vocht en krassen door het verplaatsen van zware meubelstukken. Verwijder de bescherming indien mogelijk pas na het voltooien van de bouwwerken.

alles goed beschermen
5 Onderhoud uw tegels

BLOQ is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de producten in overeenstemming met de technische fiches en geeft 15 jaar garantie op producten die correct worden gebruikt en onderhouden. BLOQ is niet verantwoordelijk voor een foutieve plaatsing of slecht onderhoud. Lees meer over het onderhoud van uw BLOQ-tapijttegels.

care

We hebben heel wat te vertellen!

Wilt u graag meer weten over de BLOQ-tapijttegels?
Wij gidsen u met plezier door onze collecties.